Maria Ciobanu - privighetoare muzicii populare romanesti

Maria Ciobanu

s-a nascut īntr-o familie de iubitori ai cāntecului popular. Tatal sau, Ion Ciobanu, era un instrumentist popular, iar mama sa, Nicolita, a avut o voce extraordinara. Īn acest climat s-a dezvoltat talentul muzical nativ al Mariei Ciobanu. ...

Programator web Bucuresti

Creatie siteuri usor administrabile, cu optimizare buna pentru Google.
Realizare cataloage online cu CMS (content management system) intuitiv si complex.
Servicii web de creare site-uri, hosting, promovare web.

Astept cererea dvs. !

Nelu Stancu, 0724.777.515

Olguta Berbec Olguta Berbec 12109 afisari

 

Despre Olguta Berbec

  M-am nascut la 16 aprilie 1984 in satul Marasesti , locatitate componenta a orasului  Baia de Arama din judetul Mehedinti. Copilaria mi-am petrecut-o impreuna cu familia mea, bucurandu-ma de frumusetea inegalabila a plaiurilor  muntilor Mehedinti , de puritatea si simplitatea oamenilor acestor meleaguri, crescuti cu respect si dragoste de munca si  frumos ,  pastratori ai traditiilor si portului popular,  elemente care si-au pus definitiv  amprenta asupra felului meu de a fi si de a privi in viata.
 Am facut primii pasi la scoala din Marasesti(1998) , apoi am absolvit  cursurile Liceului Teoretic din Baia de Arama (2002) , Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Constantin Brancusi din Targu Jiu(2006) si  Universitatea Spiru Haret din Bucuresti – master in etnografie si folclor (2008).
 Ca orice copil, am fost fascinata de frumusetea cantecului popular din aceasta extraordinara  zona a tarii, am incercat sa il simt , sa il inteleg, sa ma regasesc in el , fara sa am curajul de a visa ca pot merge mai departe pe acest greu , dar minunat  drum. Primii pasi in muzica i-am facut in anul 2000 , in cadrul grupului folcloric Liliacul din Baia de Arama  sub indrumarea doamnei Elena Mimis –Tranca , impreuna cu  multi alti copii din zona, alaturi de care am descoperit , pe rand , emotiile si trairile spectacolelor , bucuria succesului incununat de aplauzele publicului , mereu la aceeasi intensitate  chiar daca spectacolul era pe scena scolii din sat  sau pe marile scene cu ocazia numeroasele turnee intreprinse in tara si strainatate.
 In anul 2003 m-am inscris la sectia de canto muzica populara a Scolii Populare de Arta din Targu Jiu , avand ca profesor pe doamna Emilia Dragotoiu-Nanu sub a carei indrumare am inceput  sa-mi formez  si sa-mi perfectionez stilul interpretativ.  Un mare ajutor si sprijin mi-a fost acordat de dl. Viorel Garbaciu, directorul acestei institutii , care a fost mereu alaturi de mine si m-a sustinut  in  formarea mea  artistica.
 Un pas important in dezvoltarea carierei mele l-a constituit intalnirea din anul 2005 cu marea doamna a cantecului popular mehedintean , Maria Rachiteanu - Voicescu , ale carei sfaturi , incurajari si texte de cantece mi-au fost de un real folos in debutul si formarea mea ca interpreta de muzica populara.
 Incepand cu anul 2004 am participat la   nenumarate festivaluri de folclor unde am obtinut  rezultate mai mult decat incurajatoare , cele mai dragi mie fiind : Premiul I  - Festivalul Dan Moisescu, Constanta -2006 ,  Locul II  - Festivalul National al Cantecului si Dansului Popular Romanesc, Mamaia -2005, Premiul I  - Festivalul –Concurs National al interpretilor cantecului popular romanesc Maria Tanase, Craiova  -2005, Marele Premiu  - Festivalul –Concurs National pentru solisti profesionisti  Mariana Draghicescu, Timisoara -2006, Marele Premiu  - Concursul National de Doine si Balade , Draganesti-Olt -2004, Premiul I  - Festivalul –Concurs International de muzica populara  Pe marginea Dunarii  Giurgiu  -2004, Premiul I  - Festivalul  National de muzica populara   - Vara , vara , primavara , Sibiu  -2005, Premiul I  - Festivalul –Concurs  de muzica populara   - Munte ,munte, brad frumos , Baia de Arama  -2004, Marele Premiu  - Festivalul International de folclor  -Cantecele romanilor de pretutindeni, Drobeta Tr. Severin  -2005, Premiul III  - Festivalul –Concurs National al cantecului popular romanesc -Strugurele de aur,  Jidvei  -2005, Premiul I  - Concursul National de muzica  populara pentru tineri interpreti -Flori in Tara Barsei, Brasov  -2005, Premiul I  - Festivalul  National -Cantecele Motrului,  Gorj  -2005
 Au urmat apoi participari in turnee si spectacole in tara si strainatate alaturi de interpreti consacrati ca Sava Negrean Brudascu, Florentina si Petre Giurgi , Ionut Fulea ,Robert Tarnaveanu si multi altii, cu acompaniamentul unor orchestre de renume Lautarii din Chisinau, Doina Gorjului, Codru de Romania, Jidvei Romania, Maria Tanase,  sub bagheta unor dirijori de exceptie , Nicolae Botgros , Adrian Grigoras , Stelian Stoica , Nicu Cretu , Aurel Blondea , Marcel Parnica si  organizate  de marii realizatori  ai spectacolelor si emisiunilor de folclor din tara noastra , dna Marioara Murarescu , dna Elize Stan , dna Maria Tanase Marin , dna Florentina Satmari.
 In anul 2007 am realizat primul meu album muzical, Floare pe munte crescui,cu acompaniamentul orchestrei ansamblului artistic profesionist  Doina Gorjului si aranjamentul orchestral al domnului dirijor Marcel Parnica.
In anul 2008  am facut imprimari radio , albumul - Floare pe munte crescui - cu acompaniamentul orchestrei RadioDifuziunii Romane  si aranjamentul orchestral al domnului dirijor Adrian Grigoras.
 La inceputul anului 2009 am realizat  albumul Florile de mac poarta noroc cu acompaniamentul orchestrei ansamblului artistic profesionist   Doina Gorjului si aranjamentul orchestral al domnului dirijor Aurel Blondea .
 Un nou si mare pas in carierea mea artistica l-a reprezentat , in anul 2007 , cooptarea  mea  in colectivul ansamblului artistic profesionist Doina Gorjului din Targu Jiu, cu siguranta unul dintre cele mai renumite din tara, ansamblu in care, sub conducerea domnului director Gheorghe Porumbel, avand alaturi un corp de dansatori si instrumentisti de exceptie, dar, mai ales un colectiv extraordinar de solisti vocali ca Maria Loga , Ion Ghitulescu , Ileana Laceanu , Victorita Lacatusu, alaturi de care am simtit implinirea mea profesionala ca  interpreta de muzica populara.
In anul 2008 am incercat o noua abordare a calitatilor mele vocale si am participat la Festivalul de romante - Crizantema de aur  – Targoviste, unde am simtit aprecierea publicului si recunoastera juriului, obtinand unul dintre cele patru mari premii oferite de organizatori.
Iubesc nespus folclorul , caut in permanenta sa culeg cantece autentice din zona pe care o reprezint pe care sa le introduc in repertoriul meu si am o frumoasa colectie de aproape 100 de costume populare.
In programele mele muzicale, pe langa repertoriul specific zonei  munte a  Mehedintiului abordez folclorul autentic gorjenesc si folclorul pastoral din zona Olteniei de Nord .
Imi doresc si imi place sa cred ca , prin insusirile vocale si repertoriul muzical , va voi incanta  si voi reusi sa ajung in sufletul si inima Dumneavoastra.
Mai multe informatii pe www.olgutaberbec.roSITEMAP - MUZICA POPULARA

Videoclipuri cu Olguta Berbec

Plecata-u Maria
Plecata-u Maria...
Olguta Berbec, colind, 2008...
20 de toamne
20 de toamne...
Olguta Berbec, 2009, romanta...
M-am jurat acum un an
M-am jurat acum un an...
Olguta Berbec, 2008, Inregistrari Radiodifuziunea R...
Firicel si-o fraga
Firicel si-o fraga...
Olguta Berbec, 2009...
Spune-mi nana ce-mi aduci
Spune-mi nana ce-mi aduci...
Olguta Berbec,2008,Inregistrari Radiodifuziunea Rom...
Frunzulita  flori marunte
Frunzulita flori marunte...
Olguta Berbec,Nicolae Botgros si -Lautarii din Chis...
Ce-am samanat ,tot am dat
Ce-am samanat ,tot am dat ...
Olguta Berbec,2007,Album - Floare pe munte crescui...
Uhai bade
Uhai bade...
Olguta Berbec,folclor pastoral,2009...
Num-o fata mama are
Num-o fata mama are...
Olguta Berbec,2009,Album - Florile de mac...
Num-o fata mama are
Num-o fata mama are...
Olguta Berbec,Festivalul - Callatis- 2009...
Floare pe munte crescui
Floare pe munte crescui ...
Olguta Berbec,2007,Album - Floare pe munte crescui...
Bate vantu-n toiul iernii
Bate vantu-n toiul iernii...
Olguta Berbec2009,Album - Florile de mac...
Lăsai casă şi părinţi
Lăsai casă şi părinţi...
Olguta Berbec,Maria Bandoiu,Valentin Sanfira-2010...
Nana, pentru dumneata
Nana, pentru dumneata...
Olguta Berbec, 2009, Album - Florile de mac ...
Am un dor la Izverceni
Am un dor la Izverceni...
Olguta Berbec,2008,Inregistrari Radiodifuziunea Rom...
Zice nana ca nu-i drept
Zice nana ca nu-i drept...
Olguta Berbec, 2009, Album - Florile de mac...
Nana,la mine la munte
Nana,la mine la munte...
Olguta Berbec, 2009, Album - Florile de mac...
Sus la munte jos la plai
Sus la munte jos la plai...
Olguta Berbec, videoclip 2009, Sus la munte jos la ...
Eram copilita floare
Eram copilita floare...
Olguta Berbec, 2009, Album - Florile de mac...
Hai cu nana , hai la joc
Hai cu nana , hai la joc...
Olguta Berbec, Festivalul - Liviu Dafinescu,2009...
Nana-l meu boboc de cimbru
Nana-l meu boboc de cimbru...
Olguta Berbec, 2007, Album - Floare pe munte crescu...
Sunt floare mehedinteana
Sunt floare mehedinteana...
Olguta Berbec, 2009, Album - Florile de mac...
Ioane ,esti frumos baiete
Tatal meu cu suflet bun
Tatal meu cu suflet bun...
Olguta Berbec, 2009, Florile de mac...
Neicuta din Marasesti
Neicuta din Marasesti ...
Olguta Berbec, Festivalul - Maria Tanase ,2009...
Num-o fata mama are
Num-o fata mama are...
Olguta Berbec, videoclip 2009 ...
Dant
Dant...
Olguta Berbec, Album - Florile de mac...
Au, ce griji si ce nevoi
Au, ce griji si ce nevoi...
Olguta Berbec, 2009, Album - Florile de mac...
Olguta Berbec, videoclip 2009
Olguta Berbec, videoclip 2009...
Florile de mac poarta noroc...